Најновије

КМ: Срби без заштите

У центру северне Косовске Митровице нађена је неексплодирана ручна бомба, а у петак су два аутомобила изгорела у подметнутом пожару, два дана након сличног инцидента. Градоначелник северне Митровице Горан Ракић је, поводом последњих тамошњих догађаја, позвао власти и међународну заједницу да обезбеде сигурност грађана.
Градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић апелује на власт и међународну заједницу (Фото: ЈуТјуб)

Градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић апелује на власт и међународну заједницу (Фото: ЈуТјуб)

Ракић је у писаној изјави достављеној агенцији Бета навео да последњи инциденти имају циљ да изазову неред и панику међу српским становништвом на северу Косова. "Тешко је веровати да се не ради о серији смишљених инцидената", оценио је Ракић и апеловао на власти да обављају своју дужност и да сходно договорима постигнутим у Бриселу, обезбеде сигурност свих грађана Косова и Метохије и заштите њихове животе и имовину.
Погледајте и:Поглавар Исламске заједнице Косова под истрагом!Соломонска острва признала независност КосоваЛукин убица побегао на Косово?
"Нажалост, морам да констатујем да до сада ни у једном случају, када је напад на Србе и српску имовину у питању, није учињено ништа више од увиђаја и констатовања затеченог стања", казао је Ракић и позвао међународну заједницу да се максимално ангажује како би се обезбедили услови за миран и сигуран живот свих грађана на КиМ. "У супротном, бојим се да би овакви и слични инциденти поново могли постати свакодневница, што би изазвало додатни страх и узнемиреност српског становништва и обесмислило све активности у циљу позивања и охрабривања интерно расељених лица за повратак у Покрајину", навео је градоначленик северне Косовске Митровице. Извор: Агенције, Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА