Најновије

Бајатовић прима 2,2 милиона динара месечно!

Уз напредњачке перјанице, и партијским кадровима других странака власти који обављају више плаћених државних функција, ускоро ће стићи налог централа да под хитно изаберу само један положај, а да на остала поднесу оставке.
Душан Бајатовић (Медија центар)

Душан Бајатовић (Медија центар)

Функционери СНС, која је лансирала ту идеју, јуче су почели да напуштају „сувишне“ позиције. Напредњаци, ипак, неће одустати од прављења списка дуплих фотељаша, а користиће доступне базе података државних органа, али и информације које у централу буду пристизале из локалних одбора.Тој акцији ускоро ће се придружити и социјалисти, чији је лидер Ивица Дачић најавио да ће члановима своје странке забранити да обављају по више плаћених функција.Према истраживању „Новости“, а на основу података из имовинских карти које су предате Агенцији за борбу против корупције, само у клубу СПС у парламенту има пет посланика с више месечних прихода.Иако највећи део новца не прима из државне касе, рекордер по функцијама и дебљини новчаника је Душан Бајатовић. Он у „Србијагасу“, „Југоросгасу“, Складишту „Банатски двор“ и парламенту месечно прима 2,2 милиона динара.Неке од функција мораће да се одрекне и Вељко Одаловић, који, осим 150.000 динара у Министарству иностраних послова, прима и 39.000 у РИК и 15.000 у Привредном друштву ДИПОС.Ако се буде резало и по броју уплата, месечна примања ће бити смањена и Милутину Мркоњићу, који уз посланичку плату и накнаду за вођење одбора за саобраћај, добија и пензијски чек од 109.398 динара.
Прочитајте још:Црногорски хит: Русија нам није увела санкције!Веровали или не: Украјинска војска завиди колегама које су заробили Руси!
Пензионера који добију и плате у парламенту највише има у посланичкој групи ПУПС. То су: Константин Арсеновић, Момо Чолаковић, Милан Кораћ (прима и накнаду у РИК), Борисав Ковачевић, Вера Пауновић, Мирољуб Станковић, Милорад Стошић, Милена Ћорилић и Јелисавета Вељковић. Мира Петровић прима паушал из Скупштине, а плату у ПТТ Србија и накнаду у Програмском савету РТС. У клубу СДПС под лупом би могао да се нађе Мехо Омеровић, који уз посланичку плату добија и 35.000 динара у Комисији за рехабилитационо обештећење, 43.000 у Заводу за уџбенике и 95.000 као председник скупштине банке Поштанска штедионица.Посланичка група СПО-ДХСС има три члана који уз посланичку плату имају и „бонус“. Олгица Батић добија и 12.000 као одборник Општине Обреновац и 51.500 као заменик председника УО у Агенцији за осигурање и финансирање извоза. Александар Југовић прима 38.167 динара у Агенцији за реституцију, а Александар Чотрић 41.414 у ЕПС турсу. ЂУРЂЕВИЋ НАПУСТИО РИК, БАБИЋ ОДЛАЗИ ИЗ “ЛАСТЕ“ ДИРЕКТОР Републичког секретаријата за законодавство Дејан Ђурђевић поднео је јуче оставку на место председника РИК и она је предата Скупштини. И посланик СНС Владимир Ђукановић напустио је функцију председника Скупштине Државне лутрије Србије, а каже да је донео „моралну одлуку, иако је био успешан на тој функцији, радећи на заустављању одлива новца из тог предузећа“. Шеф клуба напредњака у парламенту Зоран Бабић спремио је оставку на место председника Надзорног одбора „Ласте“. Оставку на место члана УО у предузећу „Информатика“ поднеће и посланик Игор Бечић. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА