Најновије

НА СВОЈУ РУКУ: Обама без одобрења Конгреса САД бомбардује исламисте у Ираку

ВАШИНГТОН - Барак Обама мора да има одобрење Конгреса САД, изјавила је представница америчких демократа у Конгресу, Барбара Ли, коментаришући вест да је отпочела америчка интервенција ваздушним ударима по исламским милитантним групама на северозападу Ирака.
Барак Обама - закаснио на конгрес! (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама - закаснио на конгрес! (Фото: whitehouse.gov)

"Тражићу упорно од Обаме да пре сваке војне интервенције тражи одобрење од Конгреса. Конгрес САД је абдицирао по том питању и већ превише дуго времена не врши своју уставну улогу по питању рата и мира." - каже Барбара Ли. преноси руска агенција РИА Новости. "Председник има овлашћења да штити дипломате САД, али ова шира акција без одобрења Конгреса ме веома брине." - објашњава она.
Прочитајте још:Амерички НАТО генерал прозива Русију преко Твитера!
САД на северозападу Ирака бомбардује јединице ISIL-а, тачније, "Исламске државе". Ова организација је успоставила "калифат" као облик државе на територији која обухвата и део Ирака и део Сирије. Иначе, САД нема дозволу ни од Савета безбедности УН за војну интервенцију у Ираку. Са друге стране, САД оштро осуђује Русију што жели да пошаље хуманитарни конвој у Украјину и тражи да то буде урађено под окриљем УН-а. Игор Н. Панарин, водећи руски стручњак за информационо ратовање и геополитичка питања Русије и Евроазије, осврнуо се на питање хуманитарне интервенције Русије у Украјини и прокоментарисао је на Фејсбуку да "САД нису тражили дозволу УН за војну интервенцију и бомбардовање у Ираку". "Зашто Русија не би могла сарађивати са Црвеним Крстом ван УН!?" - упитао је Панарин. Саманта Пауер, представник САД у Уједињеним Нацијама, рекла је да ће САД евентуални улазак руских хуманитарних конвоја у Украјину посматрати као „инвазију“ и оценила да ће такав потез Русије произвести додатне тензије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА