Најновије

КиМ: Хуманитарне организације сумњиве да финансирају тероризам

Сумњиве хуманитарне организације из арапских земаља годинама су деловале на Косову и док је део њих у многим земљама осумњичен за финансирање тероризма, пише дневник "Коха диторе".

Косово Репубљик(Фото: lbcgroup.tv)

Косово Репубљик(Фото: lbcgroup.tv)

На Косову су се декларисале као добротворне организације, које су делиле помоћ и градиле џамије, преноси Танјуг писање приштинског дневника. Некима од ових организација забрањено је деловање у многим земљама у свету, али на Косову, један део њих, наставља да ради, упркос томе што неке чак нису регистроване ни као НВО, ни као предузећа. Већина тих организација долази из Саудијске Арабије, Катара и Турске, наводи Коха.
Прочитајте још:
Организација за Исламску помоћ широм света, Фондација Свете земље за помоћ и развој, Међународна организација Исламске помоћи, Заједничка Саудијска комисија за помоћ Косову и Чеченији, Међународна хуманитарна иницијатива "Вакуф ел ислами" као и телевизијски канал Пис ТВ, само су неке од великог броја организација, које се на Косову представљају као хуманитарне. Међутим, у државним документима многих земаља оне се препознају као организације које финансирају тероризам и имају за циљ формирање исламских земаља, наводи Коха. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА