Najnovije

KiM: Humanitarne organizacije sumnjive da finansiraju terorizam

Sumnjive humanitarne organizacije iz arapskih zemalja godinama su delovale na Kosovu i dok je deo njih u mnogim zemljama osumnjičen za finansiranje terorizma, piše dnevnik "Koha ditore".

Kosovo Republjik(Foto: lbcgroup.tv)

Kosovo Republjik(Foto: lbcgroup.tv)

Na Kosovu su se deklarisale kao dobrotvorne organizacije, koje su delile pomoć i gradile džamije, prenosi Tanjug pisanje prištinskog dnevnika. Nekima od ovih organizacija zabranjeno je delovanje u mnogim zemljama u svetu, ali na Kosovu, jedan deo njih, nastavlja da radi, uprkos tome što neke čak nisu registrovane ni kao NVO, ni kao preduzeća. Većina tih organizacija dolazi iz Saudijske Arabije, Katara i Turske, navodi Koha.
Pročitajte još:
Organizacija za Islamsku pomoć širom sveta, Fondacija Svete zemlje za pomoć i razvoj, Međunarodna organizacija Islamske pomoći, Zajednička Saudijska komisija za pomoć Kosovu i Čečeniji, Međunarodna humanitarna inicijativa "Vakuf el islami" kao i televizijski kanal Pis TV, samo su neke od velikog broja organizacija, koje se na Kosovu predstavljaju kao humanitarne. Međutim, u državnim dokumentima mnogih zemalja one se prepoznaju kao organizacije koje finansiraju terorizam i imaju za cilj formiranje islamskih zemalja, navodi Koha. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA