Најновије

Дачић: Србија је одговоран члан међународне заједнице

ЊУЈОРК – Србија придаје велики значај улози Уједињених нација у промовисању и одржавању међународног мира и безбедности и активно доприноси мировним мисијама УН, истакао је данас у Њујорку први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.
Уједињене Нације (Фото: ЈуТјуб)

Уједињене Нације (Фото: ЈуТјуб)

„Србија, као одговоран члан међународне заједнице активно доприноси мировним операцијама УН, чиме показује и своју посвећеност основним циљевима Организације на плану успостављања и очувања мира и безбедности у свету”, рекао је Дачић. У говору на Самиту о мировним мировним мисијама који је пратећи догађај 69. заседања ГС УН у Њујорку, шеф српске дипломатије је истакао да су мировне операције један од најзначајнијих инструмената УН за очување међународног мира и безбедности и да су јединствено средство од изузетне помоћи земљама у транзицији из конфликта ка трајном и одрживом миру.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Немачки тв канал ЗДФ исмејао украјинске лажи о рату и Русији!Индекс пословног оптимизма у Европи у паду!Николић у УН: Желимо решење за Космет!
Да би се на ове изазове одговорило на ефикасан и свеобухватан начин, потребан је координиран и енергичан одговор свих чланица УН, рекао је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова Србије. Поред неопходне политичке подршке, за успешну реализацију мисија од суштинског су значаја ефективно коришћење расположивих људских, финансијских и логистичких капацитета, навео је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА