Najnovije

Dačić: Srbija je odgovoran član međunarodne zajednice

NJUJORK – Srbija pridaje veliki značaj ulozi Ujedinjenih nacija u promovisanju i održavanju međunarodnog mira i bezbednosti i aktivno doprinosi mirovnim misijama UN, istakao je danas u NJujorku prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ujedinjene Nacije (Foto: JuTjub)

Ujedinjene Nacije (Foto: JuTjub)

„Srbija, kao odgovoran član međunarodne zajednice aktivno doprinosi mirovnim operacijama UN, čime pokazuje i svoju posvećenost osnovnim ciljevima Organizacije na planu uspostavljanja i očuvanja mira i bezbednosti u svetu”, rekao je Dačić. U govoru na Samitu o mirovnim mirovnim misijama koji je prateći događaj 69. zasedanja GS UN u NJujorku, šef srpske diplomatije je istakao da su mirovne operacije jedan od najznačajnijih instrumenata UN za očuvanje međunarodnog mira i bezbednosti i da su jedinstveno sredstvo od izuzetne pomoći zemljama u tranziciji iz konflikta ka trajnom i održivom miru.
Pročitajte još: (VIDEO) Nemački tv kanal ZDF ismejao ukrajinske laži o ratu i Rusiji!Indeks poslovnog optimizma u Evropi u padu!Nikolić u UN: Želimo rešenje za Kosmet!
Da bi se na ove izazove odgovorilo na efikasan i sveobuhvatan način, potreban je koordiniran i energičan odgovor svih članica UN, rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Pored neophodne političke podrške, za uspešnu realizaciju misija od suštinskog su značaja efektivno korišćenje raspoloživih ljudskih, finansijskih i logističkih kapaciteta, naveo je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA