Најновије

ТУГА: Да ли ће ЛГБТ шетња кренути од "Српског зида плача"?

БЕОГРАД - Удружење породица киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца на Косову и Метохији је преко пута службеног улаза у зграду Владе Републике Србије, у Немањиној улици поставило део изложбе "Српски зид плача" дужине 48 метара са ликовима и именима пострадалих цивила. Цирада са сликама убијених и киднапованих цивила на Косову и Метохији остаће на  том месту до понедељка, што су надлежни органи одобрили. Са истог места у суботу би требала да крене поворка тзв. Парде поноса.
Симо Спасић испред "Српског зида плача"(Фото: Срђан Крунић)

Симо Спасић испред "Српског зида плача"(Фото: Срђан Крунић)

Други део "Српског зида плача", са сликама војницика и полицајца, раније је постављен у Устаничкој улици преко пута службеног улаза у Специјални судС.
Фото: Срђан Крунић

Фото: Срђан Крунић Удружење овим чином жели  да пробуди савест домаће и светске јавности поводом извршених злочина и злочина који траје.- Прво су почињени злочини одузимања права на живот убијеним и киднапованим, а до дан данас се врши злочин и над њиховим породицама, којима је ускраћено право на истину о судбини њихових најближих, као и право на задовољење правде - стоји у саопштењу Удружења.Они најављују да ће у недељу, 28. септембра, у 12.44 часова, на истом месту, организовати конференцију за штампу на коју ће бити позвани председник, премијер и ресорни министри РС, као и људи из СПЦ.
Прочитајте још: ХАОС У НАЈАВИ: „Образ“ позива на шетњу током геј параде!Oво упутство су данас добили сви припадници полиције!
- Сви они ће добити прилику да јавно изнесу свој став о овом болном и тешком питању које колико већ година притиска савест сваког часног човека и Србина - кажу у овом удружењу. Kaко је за недељу 28. септембар најављена Парада поноса која креће од зграде Владе, припадници ЛГБТ популације и њихова подршка кренуће од места на коме су истакнуте слике убијених и киднапованих на Косову и Метохији. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА