Najnovije

TUGA: Da li će LGBT šetnja krenuti od "Srpskog zida plača"?

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji je preko puta službenog ulaza u zgradu Vlade Republike Srbije, u Nemanjinoj ulici postavilo deo izložbe "Srpski zid plača" dužine 48 metara sa likovima i imenima postradalih civila. Cirada sa slikama ubijenih i kidnapovanih civila na Kosovu i Metohiji ostaće na  tom mestu do ponedeljka, što su nadležni organi odobrili. Sa istog mesta u subotu bi trebala da krene povorka tzv. Parde ponosa.
Simo Spasić ispred "Srpskog zida plača"(Foto: Srđan Krunić)

Simo Spasić ispred "Srpskog zida plača"(Foto: Srđan Krunić)

Drugi deo "Srpskog zida plača", sa slikama vojnicika i policajca, ranije je postavljen u Ustaničkoj ulici preko puta službenog ulaza u Specijalni sudS.
Foto: Srđan Krunić

Foto: Srđan Krunić Udruženje ovim činom želi  da probudi savest domaće i svetske javnosti povodom izvršenih zločina i zločina koji traje.- Prvo su počinjeni zločini oduzimanja prava na život ubijenim i kidnapovanim, a do dan danas se vrši zločin i nad njihovim porodicama, kojima je uskraćeno pravo na istinu o sudbini njihovih najbližih, kao i pravo na zadovoljenje pravde - stoji u saopštenju Udruženja.Oni najavljuju da će u nedelju, 28. septembra, u 12.44 časova, na istom mestu, organizovati konferenciju za štampu na koju će biti pozvani predsednik, premijer i resorni ministri RS, kao i ljudi iz SPC.
Pročitajte još: HAOS U NAJAVI: „Obraz“ poziva na šetnju tokom gej parade!Ovo uputstvo su danas dobili svi pripadnici policije!
- Svi oni će dobiti priliku da javno iznesu svoj stav o ovom bolnom i teškom pitanju koje koliko već godina pritiska savest svakog časnog čoveka i Srbina - kažu u ovom udruženju. Kako je za nedelju 28. septembar najavljena Parada ponosa koja kreće od zgrade Vlade, pripadnici LGBT populacije i njihova podrška krenuće od mesta na kome su istaknute slike ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA