Најновије

Сале о рату са Драженом: Рекао ми је да нећу играти за репрезентацију и тад заиста нисам

ПАРИЗ - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић испричао је за француске медије о сукобу са некадашњим саиграчем из националног тима Драженом Петровићем.
Александар Ђорђевић (принтскрин Ал Џазира)

Александар Ђорђевић (принтскрин Ал Џазира)

Сукоб се догодио 1988. године после утакмице између Партизана и Цибоне. Ђорђевић је тада играо за црно-беле, а Петровић за Цибону. Овај инцидент догодио се уочи ЕП 1989. године на коме је Југославија убедљиво стигла до титуле. "Викао је на мене и говорио да никада нећу да играм за Југославију. Био је љут што је утакмицу завршио на клупи са пет прекршаја, иако је Цибона победила. После утакмице играчи оба тима су се руковали, а Дражен ми је пришао и почео је да виче. Урлао је да никада нећу да играм за репрезентацију, а ја сам почео да псујем. Умало није дошло до туче", рекао је Ђорђевић и наставио: "После неког времена тадашњи селектор Душан Ивковић је објавио списак и мене заиста није било на њему. Имам чланак из новина где је три дана раније Ивковић рекао да сам ја најбољи плејмејкер у репрезентацији, а онда ме није позвао. Да ли је Дражен извршио притисак на Ивковића? То никада нећу да сазнам, али желим да верујем да га није било. Имали смо квалитетан тим тада и без мене. Освојили смо европску титулу, а два пута смо победили Грчку са Никосом Галисом".
Прочитајте још: Судије нас покрале против Шпаније, ево и како (ВИДЕО)НЕНАДАНО: Металац из Ваљева ће играти у Јадранској лиги!
Ђорђевић је истакао да му је било тешко када је сазнао да је Петровић погинуо 1993. године. "Било ми је доста тешко. Осећао сам се лоше. Два сата сам плакао без обзира на велико ривалство с њим. Дражен је сигурно један од три најбоља кошаркаша свих времена са ових простора", навео је селектор Србије. Извор: Курир,  lequipe.fr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА