Најновије

Србија ће од продаје Телекома да отплаћује кредите

БЕОГРАД – Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да ће средства од продаје Телекома бити употребљена за отплату неповољних кредита и покретање инвестиција.
Љајић (Фото: ЈуТјуб)

Љајић (Фото: ЈуТјуб)

Гостујући на телевизији Пинк Љајић је рекао да у буџет за 2015. годину нису унети планирани приходи од продаје Железаре, Телекома, као ни од осталих приватизација. „Први пут смо оно што је било испод црте, као што су државне гаранције за јавна предузећа, ставили смо изнад црте. То обићно није приказивано у буџету да би се смањио дефицит. То су радиле све владе”, казао је Љајић. „Ми сада кажемо врло јасно 81 милијарда државне гаранције улазе у укупне расходе и дефицит. Али са друге стране, нисмо очекиване приходе од Железаре, Телекома, ни од приватизације 502 предузећа нисмо ставили у буџет”, навео је Љајић. Љајић је навео да је Телеком респектабилна компанија и да је лидер у броју корисника, али да на жалост није лидер у укупним приходима.
Прочитајте још:Јоксимовић: Статус ЕУ кандидата привлачи нове инвеститоре
Он је подсетио да у понедељак истиче рок за предају понуда за Железару Смедерево. Љајић је казао да је врло важно да се Железара покрене и да постоје најаве да би могле да се покрену обе пећи. Говорећи о најавама у медијима да ће доћи до великих поскупљења, Љајић је казао да „данима постоје катастрофичне најаве”, али да за то нема разлога, јер је гориво појефтинило и није дошло до повећања струје. Он је казао и да неће бити повећања цене струје у првој половини године. Љајић је рекао и да постоји повећана понуда хране на тржишту, а самим тим и ниже цене тих производа. Љајић је оценио да је буџет за ову годину реалан и штедљив и додао да су га и међународне институције оцениле позитивно. Према његовим речима, то је почетак увођења реда у јавне финансије. „Ако држава, влада... сама покаже штедљивост и рационалност то може онда да се очекује од нижих нивоа власти, јавних предузећа и свих других државних институција”, навео је он и додао да „буџет не може да реши наше економске проблеме”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА