Најновије

ПАКЛЕНА НОЋ У НАЈАВИ: И вечерас протести у Подгорици - Мило активира међународну заједницу!

ПОДГОРИЦА - Синоћна протестна шетња присталица опозиционог фронта центром Подгорице, завршена је када је полиција бацила сузавац на демонстранте и спречила их да пробију кордон испред Скупштине Црне Горе.
Демократија (Фото: ЈуТјуб)

Демократија (Фото: ЈуТјуб)

Уочи протеста полиција је ухапсила више особа, које су кренуле ка Скупштини Црне Горе, како би се придружиле учесницима протеста. ДФ је за вечерас у 19 часова заказао ново окупљање и позвао опозицију да се придружи у демонстрацијама чији је циљ обарање владе Мила Ђукановића. Поводом демонстрација за данас је заказана седница Већа за националну безбедност, док ће касно вечерас заседати и скупштински одбор за безбедност и одбрану. Кривокапић: Ситуација узнемирујућа Председник црногорске скупштине Ранко Кривокапић саопштио је да ни он ни посланици нису имали информацију да је намера челника и присталица опозиционог ДФ-а била да на силу уђу у скуптштину. Кривокапић је после седнице колегијума скупштине, који се састао поводом протеста опозиције, новинарима рекао да није имао такву информацију иако је током читавог дана био у комуникацији с министром унутрашњих послова Рашком Коњевићем. Кривокапић је позвао посланике ДФ-а да се врате у скупштину и да проблеме решавају у институцијама система. Председник скупштине Црне Горе оценио је да ситуација није таква да не изазива узнемиреност и апеловао на уздржаност демонстраната и полиције. Кривокапић је рекао да ће надлежни државни органи проценити полицијске активности и на основу тога утврдити одговорност у случају да је било прекорачења овлашћења. Врховни државни тужилац Ивица Станковић затражио је од надлежних тужилаштава да у најкраћем року утврде да ли је приликом сукоба полиције и демонстраната било особа које су починиле дела која се гоне по службеној дужности. Станковић тражи да о свим предузетим радњама буде благовремено информисан, наведено је у саопштењу из из Кабинета Врховног државног тужиоца, пренели су подгорички медији позивајучи се на агенцију Мина. И председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Мевлудин Нухоџић рекао је да ће затражити достављање информација о догађајима у суботу у Подгорици и њиховом утицају на базбедоносну ситуацију у Црној Гори. Након тога, додао је, Одбор ће добијене информације третирати у складу са Законом о парламентарном надзору у области безбедности и одбране. Председник Црне Горе Филип Вујановић позвао је на поштовање уставног поретка, јавног реда и мира и решавање политичких питања у државним институцијама, после јучерашњих догађаја у Подгорици. "Интерес грађана Црне Горе је стабилност и развој, и он мора бити изнад свих других интереса", навео је Вујановић у изјави за медије.
Прочитајте још: 
Интернационализација - догорело до ноката Поводом актуелне ситуације, Министарство спољних послова и европских интеграција и Министарство унутрашњих послова организовали су брифинг са представницима дипломатског кора. Представници министарстава су указали на неопходност враћања политичког дијалога у институције, те указали на важност заједничког рада на смиривању тензија и стабилизацији прилика. Извор: Танјуг / РТС / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА