Najnovije

PAKLENA NOĆ U NAJAVI: I večeras protesti u Podgorici - Milo aktivira međunarodnu zajednicu!

PODGORICA - Sinoćna protestna šetnja pristalica opozicionog fronta centrom Podgorice, završena je kada je policija bacila suzavac na demonstrante i sprečila ih da probiju kordon ispred Skupštine Crne Gore.
Demokratija (Foto: JuTjub)

Demokratija (Foto: JuTjub)

Uoči protesta policija je uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore, kako bi se pridružile učesnicima protesta. DF je za večeras u 19 časova zakazao novo okupljanje i pozvao opoziciju da se pridruži u demonstracijama čiji je cilj obaranje vlade Mila Đukanovića. Povodom demonstracija za danas je zakazana sednica Veća za nacionalnu bezbednost, dok će kasno večeras zasedati i skupštinski odbor za bezbednost i odbranu. Krivokapić: Situacija uznemirujuća Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić saopštio je da ni on ni poslanici nisu imali informaciju da je namera čelnika i pristalica opozicionog DF-a bila da na silu uđu u skuptštinu. Krivokapić je posle sednice kolegijuma skupštine, koji se sastao povodom protesta opozicije, novinarima rekao da nije imao takvu informaciju iako je tokom čitavog dana bio u komunikaciji s ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem. Krivokapić je pozvao poslanike DF-a da se vrate u skupštinu i da probleme rešavaju u institucijama sistema. Predsednik skupštine Crne Gore ocenio je da situacija nije takva da ne izaziva uznemirenost i apelovao na uzdržanost demonstranata i policije. Krivokapić je rekao da će nadležni državni organi proceniti policijske aktivnosti i na osnovu toga utvrditi odgovornost u slučaju da je bilo prekoračenja ovlašćenja. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zatražio je od nadležnih tužilaštava da u najkraćem roku utvrde da li je prilikom sukoba policije i demonstranata bilo osoba koje su počinile dela koja se gone po službenoj dužnosti. Stanković traži da o svim preduzetim radnjama bude blagovremeno informisan, navedeno je u saopštenju iz iz Kabineta Vrhovnog državnog tužioca, preneli su podgorički mediji pozivajuči se na agenciju Mina. I predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Mevludin Nuhodžić rekao je da će zatražiti dostavljanje informacija o događajima u subotu u Podgorici i njihovom uticaju na bazbedonosnu situaciju u Crnoj Gori. Nakon toga, dodao je, Odbor će dobijene informacije tretirati u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbednosti i odbrane. Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je na poštovanje ustavnog poretka, javnog reda i mira i rešavanje političkih pitanja u državnim institucijama, posle jučerašnjih događaja u Podgorici. "Interes građana Crne Gore je stabilnost i razvoj, i on mora biti iznad svih drugih interesa", naveo je Vujanović u izjavi za medije.
Pročitajte još: 
Internacionalizacija - dogorelo do nokata Povodom aktuelne situacije, Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su brifing sa predstavnicima diplomatskog kora. Predstavnici ministarstava su ukazali na neophodnost vraćanja političkog dijaloga u institucije, te ukazali na važnost zajedničkog rada na smirivanju tenzija i stabilizaciji prilika. Izvor: Tanjug / RTS / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA