Најновије

ЦРНОГОРСКА ВЛАСТ У СТРАХУ: Шетње у 14 градова упркос забранама!

ПОДГОРИЦА - Представници власти у Црној Гори забранили су шетње присталица Демократског фронта, али челници тог опозиционог блока, који у Подгорици протестују већ осам дана, кажу да их то неће зауставити и да ће данас прошетати кроз 14 градова у којима је на власти Демократска партија социјалиста.
Протест у Подгорици (Фото: cdm.me)

Протест у Подгорици (Фото: cdm.me)

Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић јуче је на конференцији саопштио да неће ДФ одобрити шетње у 14 градова јер „окупљања нису пријављена у складу са законом“.

Унапред одлучено

- Пријаве су јуче поднете за 14 градова и надлежни центри безбедности ће у законском року донети решења о немогућности одржавања скупова - рекао је Коњевић. Сат касније функционер ДФ Милутин Ђукановић рекао је да им је раније у МУП саопштено да је довољно да пријаве шетње 48 сати унапред, што су они и урадили. - Ми смо урадили оно што су тражили од нас, а сад из истог министарства кажу да морамо да пријавимо скупове пет дана унапред. Очигледно је да у државним органима влада велика конфузија. Да сваком јасно поручимо: шетње ће се одржати у свим градовима - рекао је Ђукановић. Он је најавио да ће протестне шетње негде почети у 18 сати, а негде и раније.

Без стратегије

- Настављамо и протесте у Подгорици све док не испуне наше захтеве, а они су тако постављени да влада нема излазну стратегију осим да их прихвати - каже Ђукановић. Протести из дана у дан расту, додаје он, а грађани су пуни енергије и елана. - Не постоји сила која може то да угуши - јасан је био Ђукановић.
Прочитајте још:ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ НА ПРОТЕСТУ У ПОДГОРИЦИ: „Суад је донео закон да се црква клони политике, али…“Ово су поруке највећих пророка: Трећи светски рат је – почео!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА