Najnovije

CRNOGORSKA VLAST U STRAHU: Šetnje u 14 gradova uprkos zabranama!

PODGORICA - Predstavnici vlasti u Crnoj Gori zabranili su šetnje pristalica Demokratskog fronta, ali čelnici tog opozicionog bloka, koji u Podgorici protestuju već osam dana, kažu da ih to neće zaustaviti i da će danas prošetati kroz 14 gradova u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista.
Protest u Podgorici (Foto: cdm.me)

Protest u Podgorici (Foto: cdm.me)

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević juče je na konferenciji saopštio da neće DF odobriti šetnje u 14 gradova jer „okupljanja nisu prijavljena u skladu sa zakonom“.

Unapred odlučeno

- Prijave su juče podnete za 14 gradova i nadležni centri bezbednosti će u zakonskom roku doneti rešenja o nemogućnosti održavanja skupova - rekao je Konjević. Sat kasnije funkcioner DF Milutin Đukanović rekao je da im je ranije u MUP saopšteno da je dovoljno da prijave šetnje 48 sati unapred, što su oni i uradili. - Mi smo uradili ono što su tražili od nas, a sad iz istog ministarstva kažu da moramo da prijavimo skupove pet dana unapred. Očigledno je da u državnim organima vlada velika konfuzija. Da svakom jasno poručimo: šetnje će se održati u svim gradovima - rekao je Đukanović. On je najavio da će protestne šetnje negde početi u 18 sati, a negde i ranije.

Bez strategije

- Nastavljamo i proteste u Podgorici sve dok ne ispune naše zahteve, a oni su tako postavljeni da vlada nema izlaznu strategiju osim da ih prihvati - kaže Đukanović. Protesti iz dana u dan rastu, dodaje on, a građani su puni energije i elana. - Ne postoji sila koja može to da uguši - jasan je bio Đukanović.
Pročitajte još:VLADIKA AMFILOHIJE NA PROTESTU U PODGORICI: „Suad je doneo zakon da se crkva kloni politike, ali…“Ovo su poruke najvećih proroka: Treći svetski rat je – počeo!
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA