Најновије

НЕОПХОДНО ЈЕДИНСТВО: Додик остаје привржен договору са састанка са патријархом

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да остаје привржен договору који је постигнут на састанку највиших званичника Српске и Његове светости патријарха српског Иринеја у Бијељини, на коме је закључено да је неопходно јединство и међусобно уважавање представника српског народа на свим нивоима власти у БиХ.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Остаћу привржен тој врсти договора, а они који изаберу другачије, то је њихов избор", рекао је Додик, коментаришући недавни иступ лидера СДС-а Младена Босића на Телевизији БН, током којег је показао да не поштује договор са овог састанка. На састанку великодостојника Српске православне цркве и највиших званичника Републике Српске у Бијељини, одржаном 5. новембра закључено је да је убудуће неопходно јединство и међусобно уважавање представника српског народа на свим нивоима власти у БиХ. Босић је након састанка рекао да је договорено да се уважавају институције и функције, као и да се престане користити језик који изазива тензије и анимозитете који нису продуктивни. Он је тада нагласио да је "међусобно уважавање људи и боље разумијевање свима у интересу". Састанак је одржан у Владичанском двору у Бијељини где су присуствовали Његова светост патријарх српски Иринеј, чланови Светог архијерејског синода, предсједник Републике Српске Милорад Додик, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, српски члан Председништва БиХ Младен Иванић, први заменик предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић.
Прочитајте још:Додик у Мостару: Сецесија није на дневном реду, али Српска неће бесконачно чекатиМОСКВА У ОФАНЗИВИ: Време је да се укине функција Високог представника за БиХ!
Извор: РТРС/Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА