Najnovije

NEOPHODNO JEDINSTVO: Dodik ostaje privržen dogovoru sa sastanka sa patrijarhom

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ostaje privržen dogovoru koji je postignut na sastanku najviših zvaničnika Srpske i NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Bijeljini, na kome je zaključeno da je neophodno jedinstvo i međusobno uvažavanje predstavnika srpskog naroda na svim nivoima vlasti u BiH.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

"Ostaću privržen toj vrsti dogovora, a oni koji izaberu drugačije, to je njihov izbor", rekao je Dodik, komentarišući nedavni istup lidera SDS-a Mladena Bosića na Televiziji BN, tokom kojeg je pokazao da ne poštuje dogovor sa ovog sastanka. Na sastanku velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve i najviših zvaničnika Republike Srpske u Bijeljini, održanom 5. novembra zaključeno je da je ubuduće neophodno jedinstvo i međusobno uvažavanje predstavnika srpskog naroda na svim nivoima vlasti u BiH. Bosić je nakon sastanka rekao da je dogovoreno da se uvažavaju institucije i funkcije, kao i da se prestane koristiti jezik koji izaziva tenzije i animozitete koji nisu produktivni. On je tada naglasio da je "međusobno uvažavanje ljudi i bolje razumijevanje svima u interesu". Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru u Bijeljini gde su prisustvovali NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, članovi Svetog arhijerejskog sinoda, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, prvi zamenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić.
Pročitajte još:Dodik u Mostaru: Secesija nije na dnevnom redu, ali Srpska neće beskonačno čekatiMOSKVA U OFANZIVI: Vreme je da se ukine funkcija Visokog predstavnika za BiH!
Izvor: RTRS/Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA