Најновије

ДА ЛИ ТИЊА СВАЂА: Додик каже да се није никад свађао са Вучићем, али...

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да поштује премијера Србије Александра Вучића, јер су заједно постигли доста договора којих се доследно држе.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

„Релативно често се сретнемо и редовно чујемо. Поштујем га јер смо постигли доста договора којих се доследно држимо и ценим његове напоре које је учинио да Србију извуче из позиције учмалости која јој је била наметнута од међународног фактора“, рекао је Додик. Председник Српске је за „Блиц“ изјавио да он и Вучић никада нису били у конфликту, али да се није увек слагао са њим. Додик је додао да Србија данас има друго лице у региону и преузима улогу лидера стабилности. Он је навео да је о најављеном референдуму у Републици Српској о раду Суда и Тужилаштва БиХ било речи и приликом недавне посете Вучића Сарајеву. „Тако Бакир Изетбеговић прети неким ратом ако буде референдума, што је чиста глупост. Референдум није сецесионистички, већ је од политичара у БиХ добио предзнак нечег опасног, што није“, рекао је Додик. Он је истакао да код Вучића по том питању од свега највише цени позицију неутралности, односно што се према Републици Српској не понаша наредбодавно, већ саветодавно. На питање да ли је тачно да је рекао да је „Вучић изабрао погрешног партнера“ састанком са Саветом министара БиХ, Додик је рекао да је Савет министара помоћни орган Председништва БиХ, који нема никакве државничке ингеренције, те да би било боље да је састанак био између Владе Србије и двије ентитетске владе. „Дакле, суштина изјаве је иста“, додао је председник Српске.
Прочитајте још:Не пита се Унеско већ небескоКАЖЕ ТО ЈЕ СУШТИНА ЕУ ИНТЕГРАЦИЈА: Тадић тражи право да гејеви усвајају децу у Србији
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА