Najnovije

DA LI TINJA SVAĐA: Dodik kaže da se nije nikad svađao sa Vučićem, ali...

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da poštuje premijera Srbije Aleksandra Vučića, jer su zajedno postigli dosta dogovora kojih se dosledno drže.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

„Relativno često se sretnemo i redovno čujemo. Poštujem ga jer smo postigli dosta dogovora kojih se dosledno držimo i cenim njegove napore koje je učinio da Srbiju izvuče iz pozicije učmalosti koja joj je bila nametnuta od međunarodnog faktora“, rekao je Dodik. Predsednik Srpske je za „Blic“ izjavio da on i Vučić nikada nisu bili u konfliktu, ali da se nije uvek slagao sa njim. Dodik je dodao da Srbija danas ima drugo lice u regionu i preuzima ulogu lidera stabilnosti. On je naveo da je o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj o radu Suda i Tužilaštva BiH bilo reči i prilikom nedavne posete Vučića Sarajevu. „Tako Bakir Izetbegović preti nekim ratom ako bude referenduma, što je čista glupost. Referendum nije secesionistički, već je od političara u BiH dobio predznak nečeg opasnog, što nije“, rekao je Dodik. On je istakao da kod Vučića po tom pitanju od svega najviše ceni poziciju neutralnosti, odnosno što se prema Republici Srpskoj ne ponaša naredbodavno, već savetodavno. Na pitanje da li je tačno da je rekao da je „Vučić izabrao pogrešnog partnera“ sastankom sa Savetom ministara BiH, Dodik je rekao da je Savet ministara pomoćni organ Predsedništva BiH, koji nema nikakve državničke ingerencije, te da bi bilo bolje da je sastanak bio između Vlade Srbije i dvije entitetske vlade. „Dakle, suština izjave je ista“, dodao je predsednik Srpske.
Pročitajte još:Ne pita se Unesko već nebeskoKAŽE TO JE SUŠTINA EU INTEGRACIJA: Tadić traži pravo da gejevi usvajaju decu u Srbiji
Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA