Најновије

Гашић: Воjска Србиjе чува своjу имовину

ПИРOT - Mинистар одбране Братислав Гашић изjавио jе данас у Пироту да Генералштаб разматра реактивирање пиротске касарне, коjа jе попут многих других воjних обjеката пре неколико година без разлога напуштена.
Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Гашић jе са председником општине Владаном Васићем посетио пиротску касарну "Tрећи пешадиjски пук", коjа jе била jедна од наjуређениjих и наjвећих касарни у некадашњоj СФРJ. Mинистар одбране jе рекао да ће та касарна бити реактивирана уз помоћ локалне самоуправе у Пироту, а за приjем воjника требало би да буде спремна већ краjем ове године. "И ова касарна jе као многе у Србиjи у периоду од 2006. до 2010. напуштена без икаквог разлога и Генералштаб разматра могућност, као што смо то учинили у Зрењанину и Пожеги, да се вратимо и у Пирот у току 2015. али jе то наjреалниjе за почетак 2016. године", казао jе Гашић и додао да ће у реактивирање касарне укључити и локална самоуправа. - Воjска Србиjе чува своjу имовину. Видите и имате прилике да се уверите у то, тако да неће бити значаjниjих улагања. Aли наравно, без помоћи локалне самоуправе, ми из буџета Воjске Србиjе нећемо моћи значаjниjе да улажемо у овоj години, Договор jе да jе заjедничким снагама и да краjем 2015. године касарна у Пироту буде спремна за приjем првих воjника, истакао jе Гашић.
Прочитајте још:

Прекршајни поступак против „Политике“, „Информера“, „Данаса“, „Ало“ „Блица“…

Васић jе казао да Пироћанци по традициjи воле воjску и да би повратак воjске у Пироту за град имао огроман значаj jеднак отварању велике фабрике. - Захваљуjем се Mинистарству одбране и министру на доброj сарадњи, jер смо већ успешно извршили замену Дома воjске у центру града за станове намењене воjним лицима. Са наше стране ми смо свесни значаjа jер jе ово нова фабрика у Пироту и ми ћемо сарађивати са Mинистарством одбране и ангажовати се да се испуне услови да се воjска врати у Пирот", казао jе Васић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА