Najnovije

Gašić: Vojska Srbije čuva svoju imovinu

PIROT - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas u Pirotu da Generalštab razmatra reaktiviranje pirotske kasarne, koja je poput mnogih drugih vojnih objekata pre nekoliko godina bez razloga napuštena.
Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić je sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem posetio pirotsku kasarnu "Treći pešadijski puk", koja je bila jedna od najuređenijih i najvećih kasarni u nekadašnjoj SFRJ. Ministar odbrane je rekao da će ta kasarna biti reaktivirana uz pomoć lokalne samouprave u Pirotu, a za prijem vojnika trebalo bi da bude spremna već krajem ove godine. "I ova kasarna je kao mnoge u Srbiji u periodu od 2006. do 2010. napuštena bez ikakvog razloga i Generalštab razmatra mogućnost, kao što smo to učinili u Zrenjaninu i Požegi, da se vratimo i u Pirot u toku 2015. ali je to najrealnije za početak 2016. godine", kazao je Gašić i dodao da će u reaktiviranje kasarne uključiti i lokalna samouprava. - Vojska Srbije čuva svoju imovinu. Vidite i imate prilike da se uverite u to, tako da neće biti značajnijih ulaganja. Ali naravno, bez pomoći lokalne samouprave, mi iz budžeta Vojske Srbije nećemo moći značajnije da ulažemo u ovoj godini, Dogovor je da je zajedničkim snagama i da krajem 2015. godine kasarna u Pirotu bude spremna za prijem prvih vojnika, istakao je Gašić.
Pročitajte još:

Prekršajni postupak protiv „Politike“, „Informera“, „Danasa“, „Alo“ „Blica“…

Vasić je kazao da Piroćanci po tradiciji vole vojsku i da bi povratak vojske u Pirotu za grad imao ogroman značaj jednak otvaranju velike fabrike. - Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i ministru na dobroj saradnji, jer smo već uspešno izvršili zamenu Doma vojske u centru grada za stanove namenjene vojnim licima. Sa naše strane mi smo svesni značaja jer je ovo nova fabrika u Pirotu i mi ćemo sarađivati sa Ministarstvom odbrane i angažovati se da se ispune uslovi da se vojska vrati u Pirot", kazao je Vasić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA