Најновије

НА ГРАНИЦИ ЕКСПЛОДИРАЊА: Стејт департмент најавио Трећи светски рат!?

САД - Џенифер Псаки, портпарол Стејт департмента, у писаном саопштењу, обавестила је јавност да санкције САД које су уведене против Русије ће бити на снази све док Крим не буде враћен у састав Украјине.
Портпарол Стејт департмента, Џенифер Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Портпарол Стејт департмента, Џенифер Псаки (Фото: ЈуТјуб)

"Ми не признајемо руску политику анексије Крима." - пише у саопштењу Стејт департмента. "Санкције ће трајати све док Крим не буде враћен у састав Украјине." - стоји у најновијем саопштењу. Ову изјаву је тешко не протумачити као објаву трећег светског рата, јер је сасвим јасно да,што се тиче Кремља, Крим више никада неће изаћи из састава Русије. Према речима Путина, "Крим је света руска земља" и став Кремља по питању Крима је добро познат Вашингтону, те у том смислу Вашингтон зна да су практично саопштили да ће "санкције трајати заувек", односно, да ће трајати, из угла САД, до оног тренутка док силом Крим не буде враћен у састав Украјине. Подсећамо, Путин је јуче изјавио да Москва поуздано зна да Америка стоји иза пуча у Кијеву, као и да је Москва разматрала употребу нуклеарног арсенала. Да ли је ово саопштење из Вашингтона наставак игре оштрим изјавама и одговор на Путинове речи или су ствари доведене до усијања и прети нам у наредним данима трећи светски рат, остаје да се види. Али, овакво саопштење Стејт департмента тешко да може сугерисати дипломатске односе, нормализацију односа и смиривање тензија између САД и Русије.
Прочитајте још:Песков: Путин се вратио из Швајцарске!ХУЛИГАНИ: У Москви група „националиста“ брутално убила једног мушкарца! (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА