Најновије

На северо-западу Кине откривена "Врата пакла" (ФОТО)

Становници кинеског места Урумчи, који се налази на северо- западу земље, пронашли су на оближњој планини рупу из које избија пламен. Сујеверни мештани су ово назвали "Врата пакла".
Фото: lifnews.ru

Фото: lifnews.ru

Они тврде да већ дуго знају за постојање ове рупе али су сада први пут објављене њене фотографије. Из реалтивно малог отвора избија снажна топлота која одмах почиње да пржи и пали све што се стави изнад рупе. Стручњаци су проценили да је топлота унутар отвора изнад 800 степени целзијуа због чега је немогуће измерити њену дубину.
vrata pakla lifenews

Научници сматрају да је реч о спонтаном сагоревању лежишта угља. - До 70 година ту су били рудници угља, а постоје документарни докази да је рудник горео и раније - пише кинески "Недељни експрес". Занимљиво је да сличан феномен постоји и у Туркменистану и да се такође назива "Врата пакла". Наиме, реч је о лежишту природног гаса који сагорева још од 1971. године.
Прочитајте још:КИНЕЗИ И РУСИ СПАШАВАЈУ ПЛАНЕТУ: Упркос сечи прашума, Земља све зеленија!Био је на 10 дијета у 50 дана. Ево што се догодило
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА