Најновије

Додик на обележавању турског геноцида над Јерменима

БAЊAЛУKA - Председник Републике Српске Mилорад Додик отпутовао jе у Jереван, где ће од данас до 24. априла учестововати у манифестациjама посвећеним обележавању стоте годишњице геноцида над Jерменима.
Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик jе у Jереван отпутовао на позив председника Републике Jермениjе Сержа Саргсjана, саопштено jе из Kабинета ентитетског председника. Додик jе недавно у Народну скупштину РС упутио текст декларациjе о признавању геноцида над Jерменима од 1915. до 1917. године. "Српски народ Републике Српске, као слободарски народ коjи jе у Првом светском рату изгубио jедну трећину радно способног становништва и огромна природна и материjална богатства, солидарише се с настоjањима jерменског народа и подржава га у настоjању да се историjска неправда призна као геноцид за покољ почињен над Jерменима током распада Oсманског царства", навео jе тада Додик. Усваjањем ове декларациjе парламент Српске би се у име РС заузео за, како се наводи, поштовање људских права, међународног кривичног права, али и подсетио на незастаривост злочина против човечности и допринео борби против негирања геноцида, пренела jе Фена.
Прочитајте још:Лазански: ОВК наређење за напад у Македонији добио из Вашингтона!У Београду вежбе Војске Србије са НАТО трупама и Војском Албаније!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА