Najnovije

Dodik na obeležavanju turskog genocida nad Jermenima

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otputovao je u Jerevan, gde će od danas do 24. aprila učestovovati u manifestacijama posvećenim obeležavanju stote godišnjice genocida nad Jermenima.
Dodik (Foto: JuTjub)

Dodik (Foto: JuTjub)

Dodik je u Jerevan otputovao na poziv predsednika Republike Jermenije Serža Sargsjana, saopšteno je iz Kabineta entitetskog predsednika. Dodik je nedavno u Narodnu skupštinu RS uputio tekst deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine. "Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod koji je u Prvom svetskom ratu izgubio jednu trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se s nastojanjima jermenskog naroda i podržava ga u nastojanju da se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva", naveo je tada Dodik. Usvajanjem ove deklaracije parlament Srpske bi se u ime RS zauzeo za, kako se navodi, poštovanje ljudskih prava, međunarodnog krivičnog prava, ali i podsetio na nezastarivost zločina protiv čovečnosti i doprineo borbi protiv negiranja genocida, prenela je Fena.
Pročitajte još:Lazanski: OVK naređenje za napad u Makedoniji dobio iz Vašingtona!U Beogradu vežbe Vojske Srbije sa NATO trupama i Vojskom Albanije!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA