Најновије

ОДЕСА ПОД ОПСАДОМ: Обележавање 2. маја могућа тачка пуцања! (ФОТО)

ОДЕСА - У једном од градова који је под контролом званичних украјинских власти, граду Одеса, обележиће се 2. мај - дан када је више десетина људи запаљено у згради Дома савеза професора од стране разјарених радикалних украјинских организација, а Служба безбедности Украјине (СБУ) тим поводом је ставила цео град под опсаду.
СБУ (Фото: ЛајфЊуз)

СБУ (Фото: ЛајфЊуз)

У Одесу је упућен батаљон специјалних јединица СБУ са циљем спречавања потенцијалних сукоба који су и више него извесни, наводи портал ЛајфЊуз. Подсећамо, Правда је већ писала о акцији која се јуче десила у Одеси. На згради је освануо ласерски графит на којем су се смењивали натписи "Фашизам неће проћи!" и "Порошенко убица", а реч је о акцији коју спроводе проруске групе које тајно делују у овом граду. У Одеси постоји и наоружана тајна група која често спроводи озбиљне акције попут дизања у ваздух војних складишта и слично. Кијев страхује од могућих немира посебно због чињенице што је Десни сектор најавио присуство на обележавању великог страдања у Одеси 2. маја. Грађани Одесе су махом проруски настројени, али до сада није дошло до већег оружаног устанка, а Кијев очигледно сматра да би сутра могло доћи до озбиљнијих дешавања у овом граду. Подсећамо, руске власти су у више наврата осудиле Кијев због изостанка озбиљне истраге и суђења поводом масакра у Одеси. Кривци ни дан данас нису приведени правди. Одеса је под сталном присмотром украјинских служби безбедности због великог проруског расположења грађана, као и честих оружаних акција које се спроводе од стране тајне организације која себе назива "Партизани Одесе".
Прочитајте још:СТИГЛО ПОЈАЧАЊЕ РУСИМА: И српски Ноћни вукови иду на БерлинТРЕЋИ СВЕТСКИ У НАЈАВИ: Војни врх САД-а одлучио да наоружа Украјину!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА