Najnovije

ODESA POD OPSADOM: Obeležavanje 2. maja moguća tačka pucanja! (FOTO)

ODESA - U jednom od gradova koji je pod kontrolom zvaničnih ukrajinskih vlasti, gradu Odesa, obeležiće se 2. maj - dan kada je više desetina ljudi zapaljeno u zgradi Doma saveza profesora od strane razjarenih radikalnih ukrajinskih organizacija, a Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) tim povodom je stavila ceo grad pod opsadu.
SBU (Foto: LajfNJuz)

SBU (Foto: LajfNJuz)

U Odesu je upućen bataljon specijalnih jedinica SBU sa ciljem sprečavanja potencijalnih sukoba koji su i više nego izvesni, navodi portal LajfNJuz. Podsećamo, Pravda je već pisala o akciji koja se juče desila u Odesi. Na zgradi je osvanuo laserski grafit na kojem su se smenjivali natpisi "Fašizam neće proći!" i "Porošenko ubica", a reč je o akciji koju sprovode proruske grupe koje tajno deluju u ovom gradu. U Odesi postoji i naoružana tajna grupa koja često sprovodi ozbiljne akcije poput dizanja u vazduh vojnih skladišta i slično. Kijev strahuje od mogućih nemira posebno zbog činjenice što je Desni sektor najavio prisustvo na obeležavanju velikog stradanja u Odesi 2. maja. Građani Odese su mahom proruski nastrojeni, ali do sada nije došlo do većeg oružanog ustanka, a Kijev očigledno smatra da bi sutra moglo doći do ozbiljnijih dešavanja u ovom gradu. Podsećamo, ruske vlasti su u više navrata osudile Kijev zbog izostanka ozbiljne istrage i suđenja povodom masakra u Odesi. Krivci ni dan danas nisu privedeni pravdi. Odesa je pod stalnom prismotrom ukrajinskih službi bezbednosti zbog velikog proruskog raspoloženja građana, kao i čestih oružanih akcija koje se sprovode od strane tajne organizacije koja sebe naziva "Partizani Odese".
Pročitajte još:STIGLO POJAČANJE RUSIMA: I srpski Noćni vukovi idu na BerlinTREĆI SVETSKI U NAJAVI: Vojni vrh SAD-a odlučio da naoruža Ukrajinu!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA