Најновије

Реал јуриша ка новој страници историје

Пре него што су извучени парови полуфинала Лиге шампиона, сви су прижељкивали да се састану са Јувентусом, који је окарактерисан као најлакши ривал. Међутим, тим из Торина је „показао зубе”, пошто је у првој утакмици савладао актуелног првака Европе, Реал, са 2:1 и са предношћу очекује вечерашњи реванш на „Сантијаго Бернабеу” (РТС 1, 20.45 ч).
Кристијано Роналдо био је стрелац у првој утакмици (Фото: realmadrid.com)

Кристијано Роналдо био је стрелац у првој утакмици (Фото: realmadrid.com)

„Краљевски клуб” је ремијем са Валенсијом заправо остао без шансе да освоји титулу првака Шпаније, па би пласманом у финале Лиге шампиона задржао шансу да сезону заврши са пехаром. Реал је врло успешан као домаћин у најјачем европском такмичењу, а на последњих тринаест утакмица забележили су чак дванаест победа и само један пораз. Једини тим који је био бољи од њих је Шалке, који је са 4:3 тријумфовао у осмини финала. Уколико се пласирају у финале, то ће им бити четрнаесто у историји, а рекордери су и по броју освојених титула (десет). – Бензема је сто одсто спреман, може да игра од почетка или да уђе касније. Није играо месец дана и то је једина моја недоумица у овом тренутку. Играчи морају да буду као један. Близу смо новог финала и учинићемо све да победимо. Желимо да испишемо нову страницу историје и постанемо први тим који ће одбранити трофеј – изјавио је Карло Анчелоти, који је две године тренирао Јувентус. Званично најбољи фудбалер света, Кристијано Роналдо, био је стрелац у првој утакмици, а очигледно му прија да игра против италијанских клубова, пошто је на последњих шест утакмица против њих постигао шест погодака. Португалац је ове сезоне постигао 54 гола на 51 утакмици у свим такмичењима. Јуче се појавила вест у шпанским медијима да ће Роналдо и капитен Икер Касиљас на лето напустити „Сантијаго Бернабеу”, а то је за „Радио марку” изјавио бивши голман Реала Агустин Родригез. Уколико елиминише „краљевски клуб”, Јувентус ће се пласирати у финале први пут после дванаест година. „Стара дама” је и 2003. године била боља од Реала (4:3), а затим је у финалу изгубила од Милана након једанаестераца. „Црно-бели” су недавно одбранили титулу првака Италије, а на последње три утакмице као гости у Лиги шампиона нису примили ниједан гол. – Довољно смо јаки и имамо искуство и квалитет да поново освојимо трофеј. Верујем да можемо да остваримо наш циљ, иако нам предстоји друго полувреме двомеча. Сањам да освојим Лигу шампиона са Јувентусом, а посебно би било ако бих то урадио у Берлину, где сам са Италијом постао првак света – изјавио је Андреа Пирло, који је два пута био првак Европе са Миланом. Гол за Јувентус у првој утакмици је постигао Алваро Мората, који је сениорску каријеру почео у Реалу. Међутим, челници „краљевског клуба” су га прошле године продали за 22 милиона евра, уз клаузулу да могу да га врате на крају сезоне за осам милиона више. Шпански медији су већ пренели да је Реал заинтересован да врати свог бившег играча, а понудили би му петогодишњи уговор, по коме би зарађивао више од 2,2 милиона евра годишње. Тренер италијанске екипе Масимилијано Алегри моћи ће да рачуна на Пола Погбу, док Мартин Касерес неће играти због повреде чланка. Са друге стране, за шпанску екипу неће играти Лука Модрић, али се у тим враћа Карим Бензема. Претпоставља се да ће бити спреман и Тони Крос, који је повредио бутину на утакмици са Валенсијом.
Прочитајте још:Пре 25 година догодио се Максимир, најбруталнија туча БББ и Делија и полиције! (ВИДЕО)Бајерну победа, Барселони финале
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА