Najnovije

Real juriša ka novoj stranici istorije

Pre nego što su izvučeni parovi polufinala Lige šampiona, svi su priželjkivali da se sastanu sa Juventusom, koji je okarakterisan kao najlakši rival. Međutim, tim iz Torina je „pokazao zube”, pošto je u prvoj utakmici savladao aktuelnog prvaka Evrope, Real, sa 2:1 i sa prednošću očekuje večerašnji revanš na „Santijago Bernabeu” (RTS 1, 20.45 č).
Kristijano Ronaldo bio je strelac u prvoj utakmici (Foto: realmadrid.com)

Kristijano Ronaldo bio je strelac u prvoj utakmici (Foto: realmadrid.com)

„Kraljevski klub” je remijem sa Valensijom zapravo ostao bez šanse da osvoji titulu prvaka Španije, pa bi plasmanom u finale Lige šampiona zadržao šansu da sezonu završi sa peharom. Real je vrlo uspešan kao domaćin u najjačem evropskom takmičenju, a na poslednjih trinaest utakmica zabeležili su čak dvanaest pobeda i samo jedan poraz. Jedini tim koji je bio bolji od njih je Šalke, koji je sa 4:3 trijumfovao u osmini finala. Ukoliko se plasiraju u finale, to će im biti četrnaesto u istoriji, a rekorderi su i po broju osvojenih titula (deset). – Benzema je sto odsto spreman, može da igra od početka ili da uđe kasnije. Nije igrao mesec dana i to je jedina moja nedoumica u ovom trenutku. Igrači moraju da budu kao jedan. Blizu smo novog finala i učinićemo sve da pobedimo. Želimo da ispišemo novu stranicu istorije i postanemo prvi tim koji će odbraniti trofej – izjavio je Karlo Ančeloti, koji je dve godine trenirao Juventus. Zvanično najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, bio je strelac u prvoj utakmici, a očigledno mu prija da igra protiv italijanskih klubova, pošto je na poslednjih šest utakmica protiv njih postigao šest pogodaka. Portugalac je ove sezone postigao 54 gola na 51 utakmici u svim takmičenjima. Juče se pojavila vest u španskim medijima da će Ronaldo i kapiten Iker Kasiljas na leto napustiti „Santijago Bernabeu”, a to je za „Radio marku” izjavio bivši golman Reala Agustin Rodrigez. Ukoliko eliminiše „kraljevski klub”, Juventus će se plasirati u finale prvi put posle dvanaest godina. „Stara dama” je i 2003. godine bila bolja od Reala (4:3), a zatim je u finalu izgubila od Milana nakon jedanaesteraca. „Crno-beli” su nedavno odbranili titulu prvaka Italije, a na poslednje tri utakmice kao gosti u Ligi šampiona nisu primili nijedan gol. – Dovoljno smo jaki i imamo iskustvo i kvalitet da ponovo osvojimo trofej. Verujem da možemo da ostvarimo naš cilj, iako nam predstoji drugo poluvreme dvomeča. Sanjam da osvojim Ligu šampiona sa Juventusom, a posebno bi bilo ako bih to uradio u Berlinu, gde sam sa Italijom postao prvak sveta – izjavio je Andrea Pirlo, koji je dva puta bio prvak Evrope sa Milanom. Gol za Juventus u prvoj utakmici je postigao Alvaro Morata, koji je seniorsku karijeru počeo u Realu. Međutim, čelnici „kraljevskog kluba” su ga prošle godine prodali za 22 miliona evra, uz klauzulu da mogu da ga vrate na kraju sezone za osam miliona više. Španski mediji su već preneli da je Real zainteresovan da vrati svog bivšeg igrača, a ponudili bi mu petogodišnji ugovor, po kome bi zarađivao više od 2,2 miliona evra godišnje. Trener italijanske ekipe Masimilijano Alegri moći će da računa na Pola Pogbu, dok Martin Kaseres neće igrati zbog povrede članka. Sa druge strane, za špansku ekipu neće igrati Luka Modrić, ali se u tim vraća Karim Benzema. Pretpostavlja se da će biti spreman i Toni Kros, koji je povredio butinu na utakmici sa Valensijom.
Pročitajte još:Pre 25 godina dogodio se Maksimir, najbrutalnija tuča BBB i Delija i policije! (VIDEO)Bajernu pobeda, Barseloni finale
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA