Најновије

Заборавите Либерланд, стигла је Краљевина Енклава!

ЕНКЛАВА - На територији за коју оснивачи - група пољских туриста на челу са Камилом Броном - тврде да ниједна од пограничних држава не полаже право, основана је нова држава.
Грб Краљевине Енклаве (Фото:ФБ)

Грб Краљевине Енклаве (Фото:ФБ)

Млада монархија колико нам је познато нема краља, међутим има Фејсбук групу са 2500 чланова, у којој је демократским гласањем скоро једногласно изабрана застава и грб, док како незванично сазнајемо највиши органи Енклаве за сада не разматрају увођење химне. Млада Монархија има и веб сајт, који је нажалост тренутно преоптерећен, а налази се и на Википедији, где стоји да Енклава има и сопствену валуту Догекоин - слично Биткоину. Нова држава налази се тик уз словеначки градић Метлика у селу Брезовица, између две државне границе. Наведена као најмања европска држава, Енклава за сада нема становнике. Упркос томе што је величине осредње баште, њени оснивачи тврде да имају планове за стварање пореског раја, као и заједнице људи слободног духа, који ће моћи да бирају између пет званичних језика, енглеског, пољског, словеначкох, хрватског и мандаринског. Устав је у процесу доношења, а за сада се више од 5 000 људи пријавило за држављанство. Идеја је била да створимо место где ће свако, без обзира на верску, расну или националну припадност моћи слободно да изражава своје ставове, студира бесплатно и зарађује не размишљајући о порезу, каже један од оснивача Пиотр Ваврзинкиевиц за британски Телеграф. Енклава као ни Либерланд нису признате од стране ниједне државе, још важније од тога обе ће се након арбитраже наћи на хрватској територији. Са становишта Србије тренутно је споран само Либерланд који се упркос тврдњама оснивача, налази на територији Републике Србије али не задуго, јер је планирано да се тај део територије поделом на Дунаву размени за много већу територију са десне стране Дунава. Мада Хрватска у замену за десетак хиљада хектара са српске стране добија само 650 хектара мочварног приобаља Дунава познатијег као Либерланд, на који чак и не претендује, у некој следећој арбитражи би могла и њега да изгуби, јер се он налази на територији некадашње Републике Српске Крајине, коју су хрватске снаге окупирале након Бљеска и Олује, наводе мештани из околних села по друштвеним мрежама и интернету. За крај најважније је да ни Либерланд ни Краљевина Енклава нису признали независност Косова и не планирају да опструишу интеграције и пријем Србије у ЕУ, а такође нису чланице НАТО пакта нити планирају да то и постану.             Прочитајте још:
Стравична трагедија код Кањиже: Убио из пушке седморо људи!НЕШТО СЕ КУВА У БЕЛОЈ КУЋИ: Кери код Путина – а Нуландова код „опозиције“!ЕКСКЛУЗИВНО: Преузмите књигу „Путин.Рат.“ – због ових информација кажу да је убијен Борис Њемцов
Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА