Најновије

Хрватска да не суди Мартићу дупло, него бар једном "поглавнику Павелићу и Туђману"

БЕОГРАД - Српска народна партија (СНП) осуђује одлуку Ванрасправног већа Жупанијског суда у Загребу да се председнику окупиране Републике Српске Крајине Милану Мартићу суди у одсуству за ракетирање Карловца и Јастребарског 1995. године, саопштила је ова странка.
СНП (Фото: СНП)

СНП (Фото: СНП)

Мартић је већ - за гранатирање Загреба у знак одмазде због хрватске агресије на зону под заштитом Уједињених нација у Западној Славонији - осуђен у Хашком трибуналу на 35 година затвора и своју казну издржава у Естонији, али хрватско правосуђе, упркос томе, жели да стави до знања да су Срби једини злочинци у ратовима на простору бивше Југославије, поручују из СНП-а. Парадокасално је да се тачно 20 година од "Бљеска" и "Олује", када је хрватска војска и паравојска 220.000 Срба заувек протерала из својих домова и тачно седам деценија од ослобађања Јасеновца, највећег концентрационог логора у новијој историји Балкана, где је страдало стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома - води процес против Милана Матрића за наводне злочине против хрватског народа на подручју Карловца и Јастребарског. Нити ова два примера етничког чишћења нити било који други стравичан злочин над Србима, од Јасеновца до данас, није добио карактер геноцида, нити је било ко, од поглавника Павелића до Фрање Туђмана, за то суђен, а камоли осуђен, наводи се у саопштењу СНП-а.
Прочитајте још:Да ли је Анджеј Дудa нови Орбан у ЕУШЕШЕЉ: Лоше ми је, али се не дам!
Наспрам толиког броја жртава и укупно протераних близу 400.000 Срба из Хрватске, ова новопримљена чланица Европске уније покушава да опере своју нечисту савест поново оптужујући већ осуђеног Милана Мартића - подсећа СНП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА