Најновије

ДС: СНС скреће пажњу са своје катастрофалне политике

НOВИ СAД - Покраjински одбор ДС одбацио jе данас тврдње напредњака да jе воjвођанска влада финансирала рад нелегалног кафића на обали Дунава у Новом Саду, истичући да напредњаци покушаваjу да нападима на демократе скрену пажњу са своjе катастрофалне политике.
Демократска странка ( Фото: ДС )

Демократска странка ( Фото: ДС )

“По ко зна коjи пут СНС покушава да, нападима на ДС, скрене пажњу са своjе катастрофалне политике коjу води у граду и републици, нечувених поступака кажњавања оних коjи даjу воду животињама на плус 40 степени и начина на коjи се деле републичка и градска средства”, наводи се у саопштењу воjвођанских демократа. Поводом оптужби да се новцем из покраjине финансира рад Удружења грађана Центар за развоj, едукациjу и промоциjу “Цреп”, Покраjински одбор ДС наводи да jе ‘’Цреп’’ невладина организациjа коjа се бави “изузетно значаjним активностима и програмима коjи су првенствено усмерени ка младима”. Mанифестациjа “Новосадско алтернативно лето'' се спроводи на плажи “Бећарац” и нема никакве везе са Покраjинском владом, jер се финансира из донациjа, додаjе се у саопштењу. Демократе истичу да су потпуно нетачне тврдње о томе да на том делу обале Дунава постоjе нелегални угоститељски обjекти што се, како наводе, лако може проверити код надлежних институциjа. Покраjински секретариjат за привреду, запошљавање и равноправност полова jе подржао две активности ‘’Црепа’’ са 170.000 динара, подржан jе проjекат развоjа туризма кроз обуку незапослених у области израде сувенира ливачким техникама, стоjи у саопштењу из ДС-а. Додаjе се да jе финансирано, кроз проjекат jавних радова, запослење jедне особе за унапређење социjалног и менталног здравља особа са инвалидитетом. Запослена jе стручна особа са просеком 10,00 и на основним и на мастер студиjама из психологиjе, па “нека jавност оцени да ли су ово корисно усмерена средства”, истичу воjвођанске демократе. Из Покраjинског одбора ДС препоручуjу СНС-у да се убудуће, пре било какве приче о нелегалноj градњи, “присети изградње нове аутобуске станице у Новом Саду, поjединих спортских терена у граду или кућа за одмор синова њихових наjвиших функционера, па ће им бити jасно колико jе апсурдно да баш они некога оптужиjу за бесправну изградњу”. Новосадски одбор СНС jе претходног дана позвао ДС и њеног председника Боjана Паjтића да обjасни зашто, као председник Покраиjнске владе, финансира рад дивљег кафића са баштом на обали Дунава, на популарном купалишту "Бећарац". Новосадски напредњаци су у саопштењу упитали по ком основу се даjе новац грађана Воjводине удружењима коjа “отвараjу нелегалне угоститељске обjекте, не плаћаjу порез неиздавањем фискалних рачуна”.
Прочитајте још:Небојша Јеврић: Тетовирање мозгаЛазански: Ђуро ће ми опростити…
И Покраjински одбор Покрета социjалиста jе затражио од покраjинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Mирослава Васина да се изjасни о томе да ли се средствима тог секретариjата финансира рад тог “дивљег кафица”. У саопштењу из ПС jе наведено да jе Удружење грађана "Цреп", основано у новембру прошле године, jедна од организациjа коjе су на конкурсу за спровођење jавних радова од тог покраjинског секретариjата добиле финансиjска средства и поред чињенице да пре тога ниjе спроведен ниjедан значаjниjи проjекат и да jе радило тек око шест месеци. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА