Најновије

ДОДИК ЗАПАЊЕН: Зашто Европа ћути на фашистичке испаде Ћамила и Бакира?!

Изјаве сарајевских политичара и Ћамила Дураковића да је неприхватљиво да Србин буде изабран за начелника Сребренице су фашистичке! Не могу да се помирим са таквим негативним ставовима према Србима и заиста ми није јасно зашто нико од страних дипломата и представника ЕУ у БиХ није осудио такве иступе, каже председник РС Милорад Додик.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

- То су неприхватљиве и штетне изјаве које руше дејтонску БиХ. Сребреница се налази унутар Српске! Зашто Србин не може да буде начелник? Таквим ставом бошњачки политичари руше уставни поредак земље који почива на равноправности свих народа - истиче Додик за Вечерње новости и додаје да је неприхватљиво бошњачко оспоравање демократске победе Младена Грујичића.
Председник Српске тврди да стране дипломате и представници ЕУ у БиХ сигурно не би прећутали да је неко од српских званичника изјавио тако нешто.
- Такве изјаве су недемократске и нетолерантне, а стране дипломате које долазе из земаља највиших демократских вредности немо гледају нападе на српског кандидата који је добио легалну подршку већине народа - каже Додик.
Говорећи о захтеву СДА да буду поништени избори у Сребреници, Додик каже:
- То је наставак харанге Бакира Изетбеговића, који никако не може да се помири са чињеницом да је Грујичић добио подршку народа - закључује Додик. Извор: Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА