Најновије

НАТО ГЕНЕРАЛ УПЛАШЕН: Руси показују моћ, пометња на Западу

Председник Војног комитета НАТО Петр Павел рекао је да размештање руске морнарице на сиријску обалу не треба схватати као непријатељски чин.

Генерал Петр Павел (Фото: Јутјуб)

Он је истакао за француски L Mond да је Русија изазвала пометњу међу западним лидерима, али и додао да Москва не жели да уруши своју репутацију.
“Треба погледати иза догађаја, иза тога да се војни потенцијал Русије, као и војно присуство те земље стално повећава. Москва жели да покаже да поседује војну моћ и захтева поштовање за њу. Та војна моћ се користи у политичке сврхе“, рекао је Павел. 
НАТО генерал сматра да је циљ Москве да се врати у врх међународне политичке сцене и да због тога размештање морнарице, на челу са носачем авиона “Адмиралом Кузњецовим“ не треба схватати као провокацију или непријатељску намеру. 
“Москва показује свој капацитет и средство за спровођење самосталне операције уколико буде сматрала да је то потребно“, истакао је Павел. 
Званична Москва је у Средоземно море послала поред носача авиона и ратну крстарицу, противподморничке разараче и бродове за подршку.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА