Најновије

РАДЕТА: Где год бих кренула, могли би да ме ухапсе

БЕОГРАД- Хашки трибунал је издао међународни налог за хапшење посланице СРС-а Вјерице Радете и још двојице њених колега, Петра Јојића и Јова Остојића, због непоштовања суда и забранио радикалима излазак из земље.

Вјерица Радета (Фото: Јутјуб)

Тим поводом Радета открива да ће убудуће путовати само по Србији. Кроз смех додаје да ће јој због тога министар трговине Расим Љајић можда дати ваучер за летовање у нашој земљи.
- Где год бих кренула, могли би да ме ухапсе, зато нећу нигде да идем и зато ће сада моји рођаци из Републике Српске, којих имам доста, чешће долазити код мене, тако да ћу имати више гостију него икада. Пошто ни на море не могу ићи, ићи ћу у бање, ићи ћу у планине, обилазићу моју драгу Србију. Па ето, због тога можда добијем од Расима и неки ваучер за зимовање или летовање у Србији - кроз смех каже Радета.
Она додаје да њој и њеним колегама посланички имунитет значи у смислу „да би скупштина морала да одлучује о њиховом изручењу”.
- А на тој расправи бисмо ми радикали и те како имали шта да кажемо - наводи Радета.
Њен шеф Војислав Шешељ каже да и није нека штета што троје радикала неће моћи да путују у иностранство.
- Од тог изручења нема ништа, српски судови су правоснажно одлучили да то не може, то се не може поново ни покретати, јер је пресуђена ствар, нема правне могућности да се поврати. Моји сарадници не смеју нигде у иностарнство да иду, а што да иду, скупо је иностранство, само би се трошили, ја сам 12 година живео у иностранству и најбоље знам каква је скупоћа, а мале су им посланичке плате - каже он.
Иначе, Трибунал је Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јова Остојића оптужио да су утицали на сведоке у процесу против њиховог партијског вође Војислава Шешеља тако што су их претњама, уценама и митом наговарали да промене исказе или да не сведоче.

Љајић: Не можемо да их изручимо

Председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић рекао је да Србија не може да изручи троје радикала, јер, како је рекао, Влада не може да дерогира судску одлуку. - Ми не можемо да дерогирамо судску одлуку, ма каква она била. Без обзира на то да ли се слажемо са том одлуком или не. Ми не можемо починити ни један корак који би значио поништавање те одлуке - рекао је Љајић. Говорећи о последицама овакве ситуације, Љајић каже да сигурно није добро да земља буде поново проскрибована као страна која не сарађује са Хагом, иако та оцена не може да стоји, с обзиром на то да је 45 држављана Србије који су оптужени за ратне злочине изручено Хагу. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА