Најновије

АУСТРИЈСКИ ДЕСНИЧАРИ НЕ ОДУСТАЈУ: Спремамо се за парламентарне изборе

Лидер ФПО Хајнц Кристијан Штрахе, чији је кандидат Норберт Хофер на председничким изборима претрпео пораз, каже да се странка спрема за парламентарне изборе.

Штрахе и Хофер (Фото: Синхуа)

Избори треба да се одрже 2018, али за које он верује да ће бити одржани идуће године због проблема између коалиционих партнера.
- На предстојећим изборима јасан циљ ФПО је да будемо најснажнија странка у земљи, јер само тако можемо да променимо систем. Не знамо када ће бити ти избори. Пар недеља ће владајуће странке – Социјалдемократска партија (СПО) и Народна странка (ОВП) - приказивати да постоји хармонија у влади, али знамо да те странке не могу једна с другом - објаснио је он данашњој на конференцији за штампу. 
Штрахе је изразио задовољство успехом који је оставрио Хофер на председничким изборима, оценивши да је био „изванредни друго-пласирани“. 
- Још није било зрело време за слободарског председника - констатовао је он додајући да је резултат који је оставрио Хофер историјски. 
Подсетио је да пре годину дана нико не би ни помислио да ће остварити овакав резултат, јер су му у фебруару, када је представљен као кандидат, даване шансе да ће освојити само осам одсто гласова. 
Штрахе је указао да је слободарски кандидат био суочен са противником који је имао подршку свих других партија, а уједно и медијима који су водили кампању против њега, представљајући га као „демона“. 
Рекао је да су у кампањи Хоферу приписиване лажи као да је за иступање Аустрије из ЕУ, иако је јасно говорио да је против тога, а у финалу кампање чак и да је за смртну казну, изврћући његове речи у интервјуу. 
ФПО се, према његовим речима, неће предати и депресивно седети у ћошку, већ ће наставити по свом моту „после избора је време пред изборе“. 
Штрахе и Хофер су још једном честитали победнику на изборима Александеру ван дер Белену изражавајући наду да ће остварити оно што је представио као циљ, а то је да буде председник свих Аустријанаца. 
Хофер је, на конференцији за штампу, још једном поновио да није за иступање Аустрије из ЕУ, те да планира да и поред пораза на изборима путује у Вашингтон, Москву и Кину, те да ФПО планира да покрене „офанзиву“ у иностранству. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА