Najnovije

AUSTRIJSKI DESNIČARI NE ODUSTAJU: Spremamo se za parlamentarne izbore

Lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe, čiji je kandidat Norbert Hofer na predsedničkim izborima pretrpeo poraz, kaže da se stranka sprema za parlamentarne izbore.

Štrahe i Hofer (Foto: Sinhua)

Izbori treba da se održe 2018, ali za koje on veruje da će biti održani iduće godine zbog problema između koalicionih partnera.
- Na predstojećim izborima jasan cilj FPO je da budemo najsnažnija stranka u zemlji, jer samo tako možemo da promenimo sistem. Ne znamo kada će biti ti izbori. Par nedelja će vladajuće stranke – Socijaldemokratska partija (SPO) i Narodna stranka (OVP) - prikazivati da postoji harmonija u vladi, ali znamo da te stranke ne mogu jedna s drugom - objasnio je on današnjoj na konferenciji za štampu. 
Štrahe je izrazio zadovoljstvo uspehom koji je ostavrio Hofer na predsedničkim izborima, ocenivši da je bio „izvanredni drugo-plasirani“. 
- Još nije bilo zrelo vreme za slobodarskog predsednika - konstatovao je on dodajući da je rezultat koji je ostavrio Hofer istorijski. 
Podsetio je da pre godinu dana niko ne bi ni pomislio da će ostvariti ovakav rezultat, jer su mu u februaru, kada je predstavljen kao kandidat, davane šanse da će osvojiti samo osam odsto glasova. 
Štrahe je ukazao da je slobodarski kandidat bio suočen sa protivnikom koji je imao podršku svih drugih partija, a ujedno i medijima koji su vodili kampanju protiv njega, predstavljajući ga kao „demona“. 
Rekao je da su u kampanji Hoferu pripisivane laži kao da je za istupanje Austrije iz EU, iako je jasno govorio da je protiv toga, a u finalu kampanje čak i da je za smrtnu kaznu, izvrćući njegove reči u intervjuu. 
FPO se, prema njegovim rečima, neće predati i depresivno sedeti u ćošku, već će nastaviti po svom motu „posle izbora je vreme pred izbore“. 
Štrahe i Hofer su još jednom čestitali pobedniku na izborima Aleksanderu van der Belenu izražavajući nadu da će ostvariti ono što je predstavio kao cilj, a to je da bude predsednik svih Austrijanaca. 
Hofer je, na konferenciji za štampu, još jednom ponovio da nije za istupanje Austrije iz EU, te da planira da i pored poraza na izborima putuje u Vašington, Moskvu i Kinu, te da FPO planira da pokrene „ofanzivu“ u inostranstvu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA