Најновије

ЕЛ: Локомотива изборила мајсторицу у Барселони!

Кошаркаши Локомотиве Кубањ победили су Барселону са 92:80 после продужетка изједначили на 2-2 у серији и изборили мајсторицу у четвртфиналу Евролиге.

Стратос Перпероглу( Фото: euroleague.com)

Руски клуб је тако вратио брејк Каталонцима, који су пропустили шансу да обезбеде пласман на ‘фајнал фор’ у Берлину, што су после три утакмице учинили московски ЦСКА, Лаборал Куча и Фенербахче.
Пета, одлучујућа утакмица серије, биће одиграна наредног уторка у Краснодару од 19 часова. 
Локомотиву је предводио феноменални Рендолф са 28 поена (8/13 за два, 3/4 за три, 3/4 за два) и седам асистенција, Кевер јеимао дабл-дабл учинак од 17 поена и 10 ухваћених лопти, а Дилејни је додао 15 поена. 
У редовима Барселоне најефикаснији је био Хуан Карлос Наваро са 19 поена, а пратио га је Томић са 18 поена и шест скокова. Двоцифрен је био још Перпероглу са 13 поена. 
Барселона и Локомотива су одиграле утакмицу пуну преокрета, која се чинила одлученом пред сам финиш, да би Хуан Карлос Наваро сјајним кошем донео изједначење и продужетак каталонском тиму две секунде пре краја. Иако су гости тражили тајм-аут и имали спремну акцију за Малколма Дилејнија, он је промашио шут за три поена, па је утакмица ушла у продужетак. 
Оно што су пропустили гости у регуларном делу утакмице, надокнадили су у додатних пет минута, пошто су све време контролисали резултат, а разлика којом је завршен сусрет говори у прилог томе. Најзаслужнији за тријумф ‘Локоса’ био је Ентони Рендолф, који је у продужетку постигао десет поена и режирао сјајан преокрет после Наваровог коша. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА