Најновије

БОРАЦ ЗА ПРАВА РАДНИКА: Вулинова инспекција није наишла на проблеме у Јури, Леони ни не помињу?!

Инспекција рада није утврдила да је било бруталног понашања руководства према радницима компаније Јура, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Радник и по (Фото: ЈуТјуб)

Вулин је рекао да тужилаштво сада треба да провери да ли су тачне информације које су се појавиљивале у медијима тим поводом.
"Постоје ствари које нису за инспекцију рада већ за тужилаштво. Ако говорите о металним штанглама и силовању, то је за тужилштво. Ја сам и тада позвао и сада позивам надлежне органе да интервенишу и да провере шта се ту дешава", рекао је Вулин. Упозоровши да се мора водити рачуна о одговорности за све изречено, министар је додао: "Ако то није истина, да ли је онда тај неко свестан какву штету наноси послодавцу. Ако је истина, тај неко ће да иде у затвор без обзира ко је и одакле је". Поновио је да је инспекција рада више пута била у тој компанији и да није наишла на такве облике бруталног понашања, наводећи да држава чини све да се права радника поштују. Вулин је напоменуо да у том предузећу не постоји синдикат већ Савет запослених. "Сматрам да у сваком предузећу треба да постоји синдикат", рекао је Вулин и подсетио да с друге стране нити неко може то да нареди, као што нико не сме ни да забрани формирање синдиката. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА