Најновије

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ИЗС: Уместо Јусуфспахића Абдулах Нуман

Врховни сабор Исламке заједнице Србије (ИЗС) разрешио је Мухамеда Јусуфспахића дужности муфтије србијанског, заменика Реису-л-улеме и председника Мешихата србијанског, и на то место именовао Абдулаха Нумана, саопштено је данас из ИЗС.

Јусуфспахић (Фото: Јутјуб)

Јусуфспахић одлази за амбасадора Србије у Саудијску Арабију.
Учесници Врховног сабора ИЗС су, на седници одржаној у недељу у Новом Пазару, једногласно изабрали Јусуфспахића за председника тог тела, а за потпредседнике Мустафу Макића и Гранита Камберија.
За члана Владине комисије за веронауку именован је Сеад Насуфовић, уместо Адема Зилкића наводи Фонет.
Због кршења устава Исламске заједнице Србије разрешен је вршилац дужности председника Врховног сабора Сабахудин Обућина.
Разрешен је и Ријасет ИЗС у техничком мандату у комплетном саставу на челу са Реису-л-улемом због истека мандата и противсутавног продужења техничког мандата.
Именован је привремени орган, који ће до избора Реису-л-улеме и заменика Реису-л-улеме водити послове из делокруга рада Ријасета, а које ће сачињавати председници Мешихата санџачког, прешевског и србијанског. За председавајућег привременог органа именован је муфтија санџачки Хасиб Суљовић. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА