Најновије

Америка у шоку, дуго скривана тајна изашла у јавност: Русија објавила да поседује тајно оружје за борбу против Америке

Путин је 2007. године обавестио западне силе да ће Русија развијати тајно оружје како би се одбранила од напада Америке.

(Фото: Јутјуб)

То је био одговор на тадашње развијање одбрамбеног ракетног система (раније забрањеног према међународним законима).
Руско противоружје сада је завршено. Како се противракетни систем НАТО-а практично налази на прагу Руске територије, међународна безбедност је доведена у питање иако о томе нећете чути у медијима.
Оно што је извесно, у оном тренутку када НАТО у Румунији и Пољској буде поставио пројектиле са дометом од 1.000 километара, почиње нуклеарни рат. Русија је већ јавно рекла да ће прво бити сравњени Румунија и Пољска па онда остали циљеви укључујући мете у Америци.
О новом руском оружју се не зна много, али се зна да његова снага надмашује све познато до сада. Амерички експерти су веома забринути, али се мора рећи да су добили то што су тражили.
Америка се 2002. године једнострано и без консултација повукла из Споразума о анти-балистичким пројектилима (АБМ). Тадашњи председник Џорџ В. Буш рекао је да је споразум „ствар прошлости“ и да је АБМ само заоставштина Хладног рата.
Потписан 1972. године, АБМ споразум је забрањивао развијање и употребу ракета далеког домета како у Америци тако и у УССР-у. Споразум се темељио на обећању да ће, уколико једна од суперсила изгради стратешки одбрамбени систем, друга земља изградити нападачку нуклеарну силу како би се сачувала равнотеза у наоружању.
Из тог разлога, суперсиле ће се веома брзо наћи у трци око одбране и наоружања, покушавајући да неутрализују деловање супарничке стране. Све док Буш није дошао на власт, споразум је посматран као „камен темељац стратешке стабилности“ јер је тиме била олакшана расправа око смањења нуклеарног наоружања Америке и Русије.
Америка, под претпоставком да Русија више никад неће бити у стању да јој парира у моћи, наставља да продире унутар граница Русије манипулишући НАТО-ом.
Данас не постоји ниједан инструмент у међународном закону који би могао спречити узајамно војно уништење двеју сила. Путин већ десет година шаље упозорења, а сва упозорења су до сада игнорисана.
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА