Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ТАЈНО ДОЛАЗИ У НОВИ ПАЗАР? Бакир призива кризу у Санџаку!

Бакир Изетбеговић, лидер СДА и председавајући Председништва БиХ, посетиће у суботу Нови Пазар где ће бити гост СДА Санџака и Сулејмана Угљанина, а у плану је и разговор са градоначелником Нихатом Бишевцем. Са Изетбеговићем би, како јављају неки босански медији, у Санџак требало да допутује и Денис Звиздић, преседавајући Савета министара БиХ.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Многи медији пишу да Изетбеговић долази у Санџак тајно или полутајно и да званични Београд уопште није обавештен о овој посети! Наводи се и да Угљанин има екстремне захтеве, да се залаже за "интернационализацију санџачког питања", аутномомију Санџака и санџачку државу и да у томе има подршку Бакира Изетбеговића и СДА БиХ. Неки чак тврде да Бакир Србији и Александру Вучићу "ради иза леђа".
Према "протоколу", Изетбеговић ће најпре председавати седници координације огранака СДА из региона (Санџак, Косово, Македонија, Црна Гора, Хрватска...), а потом ће присуствовати свечаној седници Бошњачког националног већа и свечаној скупштини СДА Санџака заказаној поводом 26 година од оснивања странке. На челу БНВ-а и СДА је Сулејман Угљанин који је пре 26 година у хотелу Холидеј ин у Сарајеву присуствовао оснивању СДА БиХ.
Тада је, у име "браће из Санџака", изабран у радно председништво са задужењем да оснује СДА у Санџаку. Тек накнадно, после разних интервенција, договорено је да се састане и са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, кадром Љајићеве СДП.
Извор: Vesti-online.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА