Najnovije

IZETBEGOVIĆ TAJNO DOLAZI U NOVI PAZAR? Bakir priziva krizu u Sandžaku!

Bakir Izetbegović, lider SDA i predsedavajući Predsedništva BiH, posetiće u subotu Novi Pazar gde će biti gost SDA Sandžaka i Sulejmana Ugljanina, a u planu je i razgovor sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Sa Izetbegovićem bi, kako javljaju neki bosanski mediji, u Sandžak trebalo da doputuje i Denis Zvizdić, presedavajući Saveta ministara BiH.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Mnogi mediji pišu da Izetbegović dolazi u Sandžak tajno ili polutajno i da zvanični Beograd uopšte nije obavešten o ovoj poseti! Navodi se i da Ugljanin ima ekstremne zahteve, da se zalaže za "internacionalizaciju sandžačkog pitanja", autnomomiju Sandžaka i sandžačku državu i da u tome ima podršku Bakira Izetbegovića i SDA BiH. Neki čak tvrde da Bakir Srbiji i Aleksandru Vučiću "radi iza leđa".
Prema "protokolu", Izetbegović će najpre predsedavati sednici koordinacije ogranaka SDA iz regiona (Sandžak, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska...), a potom će prisustvovati svečanoj sednici Bošnjačkog nacionalnog veća i svečanoj skupštini SDA Sandžaka zakazanoj povodom 26 godina od osnivanja stranke. Na čelu BNV-a i SDA je Sulejman Ugljanin koji je pre 26 godina u hotelu Holidej in u Sarajevu prisustvovao osnivanju SDA BiH.
Tada je, u ime "braće iz Sandžaka", izabran u radno predsedništvo sa zaduženjem da osnuje SDA u Sandžaku. Tek naknadno, posle raznih intervencija, dogovoreno je da se sastane i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, kadrom LJajićeve SDP.
Izvor: Vesti-online.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA