Најновије

СКУПШТИНА: Вучић најавио мање расипање новца, СВМ и НС указали подршку новој Влади

БЕОГРАД- Скупштина Србије наставила је данас седницу на чијем дневном реду је избор нове владе.

Парламент (Фото: parlament.gov.rs)

Мандатар Александар Вучић представио је јуче у шесточасовном излагању циљеве и програм нове владе за коју је рекао да ће радити на економском просперитету и побољшању животног стандарда грађана.
Након завршетка расправе следи гласање о избору владе.
Да би влада била изабрана потребно је да за њу гласа најмање 126 посланика. Мандат владе почиње полагањем заклетве.
Мандатар Александар Вучић изјавио је да будућа Влада намерава да промени актуелни Закон о финансирању локалне самоуправе како би се спречило ненаменско трошење новца.
"Намеравамо да мењамо Закон о финансирању локалних самоуправа, пре свега зато што сматрамо да је то веома важан услов за добијање подршке ММФ-а, и потписивање пете и шесте ревизије", рекао је он.
Вучић је казао да се у многим општинама и градовима ненаменски трошио део новца и да ће многе председнике општина током данашње расправе бити срамота због оног шта су радили.
Он је, не наводећи на кога конкретно мисли, навео пример локалне самоуправе у којој су из општинског буџета плаћани фиктивни рачуни за 184 пива и 132 кафе.
НС: Имате наше поверење
Шеф посланичке групе Нова Србија Велимир Станојевић изјавио је данас да ће та странка подржати избор нове владе и да она заслужује да добије поверење."Ова влада заслужује да добије поверење јер је и у претходном периоду била пре свега искрена према грађанима, спровела је мере које ће створити услове да Србија буде једна модерна и демократска земља", рекао је у скупштини Стојановић током расправе о избору нове владе.
Он је казао да поздравља план нове владе који се тиче пољопривреде, туризма и завршетка путне инфраструктуре, јер су то гране које могу да унапреде Србију.
Станојевић је члановима нове владе рекао да је неопходно да донесу закон о спорту који ће дефинисати финансирање спорта, јер док се то не дефинише, млади, талентовани људи ће одлазити да играју ван земље
Пастор: Очекујемо стабилност
Шеф посланичке групе Савез војвођанских Мађара (СВМ) – Партија за демократско деловање Балинт Пастор изјавио је данас да ће СВМ гласати за избор владе од које очекују да ради на очувању политичке и економске стабилности.
"Најважнији резултат претходне владе и оно што очекујемо од будуће је стабилност. Претходна влада је успела да сачува политичку и економску стабилност, то није увек једноставно у овом нашем региону, и то је услов свих услова", рекао је Пастор у парламент током расправе о избору владе.
Он је навео и да СВМ очекује да се за време нове владе оконча обилазница око Суботице, реконструише пруга Београд- Будимпешта и Суботица-Сегедин, јер ће то довести до економског просперитета у тим деловима Србије.
Он је казао и да очекују од нове владе да се реформишу планови и програми у образовању на матерњем језику, као и да се мора решити проблем одељења са малим бројем ученика.
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА