Најновије

ХРВАТИ "ЗАРАТИЛИ" ЗБОГ СРБИЈЕ: Милановић је кукавица и лажни херој

Одлазећи министар спољних и европских послова у техничкој хрватској влади Миро Ковач жестоко је напао лидера СДП-а Зорана Милановића кога је назвао кукавицоми лажним херојем, пре свега када је реч о Србији.

Миро Ковач (Фото: Јутјуб)

Ковач је, наиме, на свом фејсбук прфилу подсетио да су Милановић и његова влада пре годину дана, у фебруару прошле године, били строго против тога да их Хрватски сабор закључком обвеже да од Србије траже да промени свој, како је навео, неприхватљиви закон о ратним злочинима тако да не може да глуми "мини Хаг", али они нису ништа направили.
За то, казао је, постоје докази црно на бело.
"Лажно херојство које сада Милановић показује у односу на Србију је смешно и прозирно. Питам се како га није срам. Нека јавности покаже шта су он и његова влада конкретно направили за Хрватску када је реч о условима које Србије мора испунити да би ушла у Европску унију. Нису од Србије тражили ништа. Својом политиком нанео је немерљиву штету Хрватској. Упркос свему томе, успели смо да санирамо штету његове политике и све хрватске захтеве укључимо у преговарачки оквир Србије. Конкретно, ако Србија не промени свој закон неће моћи у Европску унију. То је сада захтев не само Хрватске него и Европске уније, и то Србија зна. То је оно што смо ми направили за Хрватску! А вама, господине Милановићу, остају политички кукавичлук и лажно херојство", навео је Ковач.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА