Најновије

АМЕРИ СЕ ИЗВЛАЧЕ: Прво су завадили две државе, а сад перу крваве руке!

Како ексклузивно сазнаје новинска агенција Ројтерс, позивајући се на изјаве америчких званичника, америчка војска повукла је своје особље из Саудијске Арабије које је са Ријадом сарађивало у саудијској агресији на Јемен.

Прво су завадили две државе, а сад перу крваве руке! (Фото: svpressа.ru)

Такође су знатно смањили и број особа другде који је сарађивао у овој операцији - портпарол америчке морнарице у Бахреину, Јан Мек Конаги, рекао је како је остало свега 5 људи у том пројекту, а раније их је било 45.
Изгледа како се САД повлаче из саудијског рата против јеменских побуњеника (у којем на страни Саудијске Арабије учествују и друге заливске монархије). Неки спекулишу како се то догађа и због све већег броја убијених цивила у саудијским ваздушним нападима у Јемену.  Портпарол Пентагона, Адам Стамп, коментарисао је: - Кооперацију коју нудимо Саудијској Арабији, откако је (овог лета) сукоб поново ескалирао, је скромна. Очито се САД настоје повући из „одговорности“ према хаосу који је створен у Јемену - према задњим проценама у земљи су проузроковани економски губици и уништено је око 14 милијарди америчких долара инфраструктуре.
Надаље, становништво Јемена налази се на рубу глади. САД се повлаче како би сутра могли рећи "нисмо ми криви", но, чињеница јесте како до рата вероватно не би ни дошло да нису одмах на почетку дали снажну подршку Саудијској Арабији у овој агресији. 
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА