Најновије

КОЛИНДА: Разговараћу са Вучићем

ДУБРОВНИК - Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић данас је поздравила позив хрватских ветерана на смиривање напетости са Србијом и рекла да се још није чула са премијером Србије Александром Вучићем, али да ће с њим разговарати када буде имала прилику, преноси Хина.

Колинда Грабар Китаровић уцењује Томислава Николића! (Фото: Јутјуб)

Хрватски ратни ветерани су пре два дана од председнице тражили да им се уговори сусрет са Вучићем.
Хрватски ветерани инсистирају на дијалогу са српским премијером, сматрајући да је то једини сигуран начин да се дође до конкретих резултата, апелују на смиривање тензија у односима са Србијом, а хрватске политичаре позивају да се не служе хушкачким језиком, речено је тада на конференцији за новинаре, након разговора са шефом СДП-а и кандидатом за премијера на ванредним парламентарним изборима Зораном Милановићем.
Српски премијер није у четвртак учествовао на председничком округлом столу Дубровник форума јер Србија није чланица Иницијативе три мора, али има перспективе за њено учесвтовање у идућим пројектима, рекла је данас хрватска председница у Дубровнику, преноси Хина.
Премијер Вучић није позван јер Србија није чланица 12 земаља чланица Европске уније на подручју Јадран-Балтик-Црно море (БАБС), казала је она на конференцији за новинаре којом је завршен председнички ниво сусрета дводневног Дубровник форума, а сутра се наставља рад на нивоу ресорних министарстава, наводи Хина.
Такође је казала да је свесна да је предизборно време раздобље појачане реторике и поздравила је иницијативу хрватских ветерана да се напетости смире.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА