Најновије

РОТ: Ако сте одлучили да будете део ЕУ, а не Русије...

Ако је Србија одлучна у својој намери да буде део Европске уније, а не Русије, онда вас Немачка подржава у том правцу.

Михаел Рот (Фото: Јутјуб)

То је државни министрар у немачком Министарству спољних послова Михаел Рот, али је додао да ЕУ има своју спољну и безбедносну политику и очекује од Србије да постепено усклађује своју позицију са њима.
"То не значи да Србија треба да пресече све своје историјске, културне, економске или политичке везе са земљама попут Русије. Али морамо да имамо заједничке ставове у основним спољнополитичким и безбедносним питањима", рекао је Рот на Факултету политичких наука у Београду. 
Он је, учествујући у дебати на тему европског пута Србије, нагласио да ЕУ има дефинисану спољнополитичку и безбедносну политику, а да је задатак Србије да се усклади са постојећим правилима. 
Рот је рекао да ЕУ, учећи из свог досадашњег искуства, неће чинити никакве уступке по питању испуњавања критеријума за чланство. 
"Те критеријуме нису писали некакви европски бирократи. Питања демократије и владавине права без изузетака морају бити решена пре приступања Унији. Ти критеријуми служе да Србија стане на сопствене ноге како би равноправно постала део европског тржишта и глобалне економије", рекао је Рот.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА