Најновије

ДАЧИЋ: ДС не занимају проблеми Срба у региону

БЕОГРАД- Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Демократска странка по ко зна који пут показује колико је изгубила компас и колико је не интересују проблеми са којима се српски народ суочава у региону, настављајући са бесмисленом причом о наводном застрашивању и репресији.

Дачић (Фото: Принтскрин)

Ниједном се нису огласили поводом антисрпске политике коју воде хрватски и бошњачки лидери, поводом рехабилитације усташтва, поводом хрватске најаве да ће блокирати европски пут Србије због закона о ратним злочинима који је донет у време њихове власти, поводом ослобађања Главаша и споменика Барешићу, поводом ослобађања Насера Орића, поводом напада бошњачких политичара због формулације коју су они предложили у Скупштини Србије о Сребреници, поводом инцидента у Мушутишту на Косову и Метохији", поручио је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.
Како је додао Дачић, у ДС ћуте и жале што сви светски лидери хвале политику Србије.
"Истовремено су најгласнији у осуди Србије свуда у свету. У томе је разлика између нижеразредних политичара и државника. У томе што државници, а ако не воле друге политичаре, воле Србију. Зато је свако и добио од свог народа на изборима оцену коју заслужује“, додао је Дачић.
Демократска странка саопштила је раније данас да пензионер из Горњег Милановца мора да плати 65.000 динара због тога šто је увредио премијера Србије Александра Вучића, чиме се, како сматрају, у наš правни систем враћа вербални деликт.
"Репресија и застрашивање су све што овај режžим зна, али, башš као šшто им није успело ни деведесетих година да било кога силом ућуткају, тако неће ни сада", додаје се у саопшšтењу ДС.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА