Najnovije

DAČIĆ: DS ne zanimaju problemi Srba u regionu

BEOGRAD- Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka po ko zna koji put pokazuje koliko je izgubila kompas i koliko je ne interesuju problemi sa kojima se srpski narod suočava u regionu, nastavljajući sa besmislenom pričom o navodnom zastrašivanju i represiji.

Dačić (Foto: Printskrin)

Nijednom se nisu oglasili povodom antisrpske politike koju vode hrvatski i bošnjački lideri, povodom rehabilitacije ustaštva, povodom hrvatske najave da će blokirati evropski put Srbije zbog zakona o ratnim zločinima koji je donet u vreme njihove vlasti, povodom oslobađanja Glavaša i spomenika Barešiću, povodom oslobađanja Nasera Orića, povodom napada bošnjačkih političara zbog formulacije koju su oni predložili u Skupštini Srbije o Srebrenici, povodom incidenta u Mušutištu na Kosovu i Metohiji", poručio je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Kako je dodao Dačić, u DS ćute i žale što svi svetski lideri hvale politiku Srbije.
"Istovremeno su najglasniji u osudi Srbije svuda u svetu. U tome je razlika između nižerazrednih političara i državnika. U tome što državnici, a ako ne vole druge političare, vole Srbiju. Zato je svako i dobio od svog naroda na izborima ocenu koju zaslužuje“, dodao je Dačić.
Demokratska stranka saopštila je ranije danas da penzioner iz Gornjeg Milanovca mora da plati 65.000 dinara zbog toga što je uvredio premijera Srbije Aleksandra Vučića, čime se, kako smatraju, u naš pravni sistem vraća verbalni delikt.
"Represija i zastrašivanje su sve što ovaj režžim zna, ali, bašš kao ššto im nije uspelo ni devedesetih godina da bilo koga silom ućutkaju, tako neće ni sada", dodaje se u saopšštenju DS.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA